Za Konferencije ETRAN i IcETRAN mogu se podneti isključivo radovi koji sadrže originalne teorijske ili praktične rezultate istraživanja, rezultate primene teorijskih metoda u rešavanju konkretnih inženjerskih problema i prikaze praktičnih rešenja ili uređaja. Prihvataju se isključivo radovi koji nisu prethodno saopšteni, objavljeni ili na neki drugi način prikazani. Pored radova u tematici postojećih stručnih sekcija Društva za ETRAN autori se pozivaju da prijave i radove posvećene obrazovanju u oblastima koje pokrivaju sekcije. Pozivaju se autori da podnose radove iz oblasti nanonauka i nanotehnologija za 16. godišnju radionicu nanoETRAN koja će i ove godine biti održana u okviru sekcije za Mikroelektroniku i optoelektroniku (MO). Posebno se pozivaju i biće stimulisani studenti redovnih studija da podnesu radove koji će biti razmotreni za prezentaciju na posebnoj studentskoj sekciji. Ovde možete naći kompletno uputstvo autorima radova u MS Word i Adobe PDF formatu na srpskom jeziku (radi se o modifikovanom IEEE Transactions formatu; uputstvo za rad na engleskom naći ćete na stranicama IcETRAN-a):

MS Word uzorak

Radovi u elektronskom obliku (isključivo .pdf format) moraju biti prosleđeni putem EasyChair conference management system.

Podnete radove recenziraju po dva anonimna stručnjaka iz oblasti prijavljenog rada. Prihvaćeni radovi se objavljuju u zborniku radova neposredno pre konferencije, koji ima ISBN broj. Društvo neguje Open Access pristup pa će svi radovi biti dostupni učesnicima na konferenciji, kao i svim zainteresovanim na sajtu Društva za ETRAN nakon konferencije. Konferencije su podržane od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija  Republike Srbije i drugih profesionalnih sponzora