ETRAN 2021 65. nacionalna konferencija Društva za elektroniku, telekomunikacije, računare, automatsko upravljanje i nuklearno inženjerstvo

”Etno selo Stanišići”, RS, 8.-10. Septembar 2021

ET(R)AN je najstarije, najveće i najprestižnije srpsko profesionalno društvo u oblasti elektrotehnike. Cilj ETRAN društva bio je da okupi istraživače iz oblasti elektro i elektronskog inženjerstva radi unapređenja bliske i efikasne komunikacije.

ETRAN je počeo da organizuje nacionalne konferencije davne 1955. godine. Održavane svake godine, sa prosečno 400 radova, konferencije su bile atrakcija za istraživače u inženjerstvu sa zapadnog Balkana. Istraživači su se upoznavali i razmenjivali svoje rezultate i znanja i doprineli jačanju ekonomije u državi. Zvanični jezik konferencija ETRAN-a je srpski.

Društvo je 2014. godine počeo i seriju međunarodnih konferencija o električnom, elektronskom i računarskom inženjerstvu (IcETRAN) koji se održavaju uporedo sa nacionalnim ETRAN konferencijama. Međunarodna konferencija IcETRAN posvećena je istim temama kao i ETRAN. Konferencije IcETRAN se organizuju uz podršku organizacije IEEE. Zvanični jezik konferencije IcETRAN je engleski.

Nacionalne i međunarodne konferencije uključuju pozvana predavanja, okrugle stolove i sednice vezane za sedamnaest domena inženjerstva. Konferencije su pre sveg prilika za unapređenje i razvoj novih profesionalnih kontakata mladih istraživača koji svoje aktivnosti prikazuju kroz prezentacije. Prezentacije su vezane za radove koje autori podnose na anonimnu recenziju (dva anonimna eksperta). Rad koji je prihvaćen i koji prezentuju jedan od autora tog rada će se štampati u uređenom zborniku sa ISBN brojem koji je dostupan na veb strani Društva za ETRAN.

Konferencije su planirane da okupe mlade istraživače; na taj način, atraktivna kotizacija i popusti na smeštaj olakšavaju njihovo učešće. Sastanak uključuje društvene događaje kako bi se učesnicima omogućilo da se druže i razmenjuju individualne perspektive povezane sa istraživanjem, razvojem i budućnošću inženjerstva u okviru četvrte industrijske revolucije.

Više informacija o mestu i objektima sastanka: : https://www.etno-selo.com/en/

Važni datumi:

Januar 2021 Pokrenuta WEB stranica konferencije ETRAN 2021
22. mart 2021.

Poslednji dan za predlaganje posebnih sesija, radionica, edukativnih događaja i pozvanih predavača za konferencije

31. mart 2021.

Prihvaćen program posebnih sesija i poslata pisma poziva pozvanim predavačima

30. jun 2021.

Poslednji dan za podnošenje radova koristeći EasyChair platformu

21. jul 2021.

Proces recenzije završen, recenzije poslate autorima (EasyChair)

5. avgust 2021.

Poslednji dan za podnošenje konačne verzije radova (EasyChair)

12. avgust 2021.

Informacije autorima o prihvatanju konačne verzije radova (EasyChair)

15. avgust 2021.

Poslednji dan za prijavljivanje na konferenciji (EasyChair)

8. septembar 2021.

Svečano otvaranje konferencija IcETRAN 2021 i ETRAN 2021

Scroll Up