65. KONFERENCIJA ZA ELEKTRONIKU, TELEKOMUNIKACIJE, RAČUNARSTVO, AUTOMATIKU I NUKLEARNU TEHNIKU ETRAN 2021

 

ET(R)AN je najstarije, najveće i najprestižnije profesionalno udruženje Srbije u oblasti elektrotehničkog inženjerstva i komplementarnih oblasti. ETRAN od 1955. godine organizuje nacionalne konferencije koje su privlačile istraživače pa je u proseku bilo oko 400 radova. Ove konferencije su bile atrakcija za istraživače u inženjerstvu sa teritorije zapadnog Balkana. Cilj ETRAN-a je bio da okupi na istraživače iz specijalizovanih, ali i donekle različitih oblasti elektrotehnike radi promocije i efikasnije komunikacije.

2014. godine, ETRAN je počeo seriju međunarodnih konferencija IcETRAN koje se organizuju istovremeno sa nacionalnim konferencijama ETRAN-a. Međunarodna konferencija IcETRAN je posvećena istim temama kao i ETRAN. Konferencija je organizovana uz podršku udruženja IEEE. Zvanični jezik IcETRAN konferencije je engleski.

IcETRAN uključuju pozivna predavanja, tutorijale, okrugle stolove i sednice u okviru šesnaest oblasti inženjerstva koje neguju sekcije Društva za ETRAN. Konferencije stvaraju okruženje za diskusiju u vezi sa problemima struke i obrazovanja i integraciju intelektualne inženjerske elite u Srbiji. Konferencija IcETran se tradicionalno održava paralelno nacionalnoj konferenciji Društva za Elektroniku, Telekomunikacije, Računarstvo, Automatsko upravljanje i Nuklearno inženjerstvo ETRAN.

Podneti radove će recenzirati po dva anonimna stručnjaka iz oblasti prijavljenog rada. Prihvaćeni i prikazani na konferencijama radovi od strane jednog od autora registrovanog za konferenciju će biti u zborniku koji ima ISBN broj i koji će biti dostupan na računarskoj mreži na sajtu Društva za ETRAN svim zainteresovanim.

Konferencija je planirana da ciljem da okuplja mlade istraživače pa se primenjuje atraktivna finansijska opcija za registraciju i boravka učesnika.

Sastanak uključuje socijalne događaje kako bi se omogućilo učesnicima da se druže i razmenjuju pojedinačna iskustva i time utiču na razvoj i budućnost inženjeringa u okviru četvrte industrijske revolucije.

Konferencije su podržane od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i drugih profesionalnih sponzora.

Više informacija o mestu održavanja konferencije IcETRAN možete naći na

https://www.etno-selo.com/

Scroll Up